In het pleeggezin
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Eelcobi
16 Februari 2010 | Hongarije, Boedapest
Het werd een intensieve dag. Vanochtend om 8.30 uur bij de kinderbescherming begonnen in de woonplaats van de kinderen (5 kwartier rijden). Toen met ons allen naar het pleeggezin (Peter van de NAS, 3 personen van de kinderbescherming en wij). Na zo’n 20-30 minuten vertrok de kinderbescherming en was alleen Peter er de hele dag bij als tolk. Vanochtend waren we er tot 11.30 en vanmiddag van 14.00 tot 16.45 uur.
Vandaag was het dus de hele dag spelen in de huiskamer. Anya (Hongaars voor mama) Erica zat er ’s morgens nog bij, maar vanmiddag ging ze ook af en toe naar boven iets doen. Voor haar lijkt ons het ook een heel proces van loslaten hoor. Hierna zullen andere pleegkinderen haar huis weer vullen, Het is haar werk en levensonderhoud. In haar gezin zijn nog kinderen in de leeftijd van 6,4,2 en 1 en een biologische zoon die ouder is.
We vonden het beiden erg vermoeiend vandaag. Er waren uitbundige momenten voor de meisjes van achter de ballon aangaan en opgetild worden door Eelco in de lucht, en rustige momenten van op schoot zitten, kleuren of rustig aan tafel of op de grond spelen. Tussendoor kregen we informatie van de pleegmoeder over de gewoonten die er voor de kinderen in gebruik zijn, en die we op z’n minst in de begintijd zullen overnemen.
Bijzonder is het om te merken dat de kinderen nú al hun vertrouwen geven. Alexandra heeft grappige uitspraken zoals ‘minjet’ (een momentje!) als ze ergens mee bezig is of we even iets voor haar moeten vasthouden. Ze speelt er lustig op los en vraagt daarbij hulp of samenspel. Vivien kruipt heel graag even op schoot, heerlijk vind ze het om schommelend tot rust te komen. Beide keren dat we weggingen was juist zij het die zich aan me vastklemde en begon te ‘simmen’, of ze zeggen wilde: nee niet weggaan. Alexandra neemt weer duidelijker afscheid met zwaaien door het raam. Vivien is erg geconcentreerd op één ding, verdiept in haar spel, en is dan niet bereikbaar voor andere indrukken. Als er bv. een potloodje bij haar wordt neergelegd terwijl ze bezig is met iets anders, wordt dit resoluut opzij gegooid. Ze stopt veel nog in haar mond, zoals de punten van de kleurpotloden, vies, een blauw met rode tong…
En zoals Vivien een beetje lijkt af te kijken als er met Alexandra wordt gespeeld. Zo lijkt Alexandra een beetje af te kijken als er met Vivien wordt geknuffeld. Soms hoppen ze achter elkaar aan de kamer door en houden elkaar bezig.
Bijzonder ook zoals ze ons vandaag al na praatten. Nota bene Vivien zei me vandaag na: “goed zo!”, en “oké”, en Alexandra zei me na: “paard”. We zijn na deze dag vooral verbaasd van de flexibiliteit waarover een kind beschikt.
Hieronder nog wat van de eerste foto’s toegevoegd.
Allen weer een heel hartelijke groet vanuit Tiszajenö!
16 Februari 2010 - 21:05
Co En Hanneke:
Wauwwww mooi om te lezen en fijn om de foto's te zien.
Zal best vermoeiend zijn al die indrukken.
Goede dag morgen met de kinderen. -
16 Februari 2010 - 21:18
Jaap En Marianne:
Wat een lieve meisjes!!wat super dat we jullie zo kunnen volgen en foto's kunnen bekijken.!!Lieve groeten van ons beiden. -
16 Februari 2010 - 21:22
Marnix En Annemarie:
Hoi Cobi en Eelco,
Wat geweldig dat jullie de meisjes hebben mogen ontmoeten en mogen meemaken. We vinden het echt leuk om jullie zo te volgen en foto's te zien. We wensen een goede tijd toe met elkaar. Groetjes,Marnix, Annemarie, Emily en Twan -
16 Februari 2010 - 21:24
Hildie:
Wat heerlijk om te lezen dat het zo goed gaat! Een prachtig gezin. Heel veel geluk in de komende periode. -
16 Februari 2010 - 21:36
Harm Jan En Eline:
Wat een schatten!! Jullie moeten je wel heel rijk voelen.
Hartelijke groeten uit Barneveld. -
16 Februari 2010 - 21:54
Sam En Esther:
wat geweldig om jullie zo te zien stralen.
een mooie gebedsverhoring om jullie zo met z'n viertjes te zien.
geniet maar lekker verder en we zien met verwachting uit naar jullie volgende bericht.
veel liefs sam, esther, joelle en matthias -
16 Februari 2010 - 23:05
Peter En Wilma:
OOOOOh lieve mensen, wat een verhaal, had nu eindelijk tijd om het te lezen!Heb zoveel aan jullie gedacht en gebeden. en wat heeft de Heere het wonderlijk goed gemaakt, alles lijkt tot nu voorspoeding te gaan en WAT een PRACHTIGE meiden!!! heerlijk om jullie daar zo mee te zien, ik vond echt dat jullie er zo bijzonder blij en gelukkig bij kijken! De kleertjes zijn wel een beetje te groot voor dit pleeggezin, cobi, je kijk maar wat je er mee doet, wie weet zijn ze er toch heeel blij mee...
Ik lees graag met jullie mee en volg alles met zeer veel belangstelling. Want eindelijk is het zover: jullie zijn de gelukkige ouders geworden van deze lieve dochters!
Halleluja!
liefs van ons,
Wilma -
17 Februari 2010 - 07:14
Christeam/Cora:
We leven en bidden mee, heerlijk om jullie zo blij te zien op de fotoos.
Een zegen om een gezin van 4 te mogen zijn.
God is zo geweldig!Hem komt de eer allemaal toe. -
17 Februari 2010 - 08:00
Nelly:
Hoi Cobi en Eelco,
Papa mama en ik volgen jullie verhalen op de voet. We vinden het erg leuk om zo te kunnen lezen wat jullie allemaal beleven en om foto's te zien. Fijn dat het zo goed gaat en dat de kinderen al zo spontaan tegen jullie zijn.
Wij hopen dat alles verder ook goed zal gaan en blijven jullie volgen. (zelfs papa komt de trap op naar boven om de foto's te kunnen bekijken!)
Hartelijke groet van papa, mama en mij. -
17 Februari 2010 - 10:07
Teus En Martha:
Beste Eelco en Cobi,
Wat moet het voor jullie na zo lang wachten en uitzien een bijzonder moment zijn geweest jullie kinderen voor de eerste keer in werkelijkheid te zien maar vooral in jullie armen te nemen.
Wij delen mee in jullie vreugde en wensen jullie van harte Gods rijke zegen toe en een heel fijne tijd in Hongarije, samen met jullie schatten.
We zullen jullie belevenissen via deze site graag blijven volgen.
Een hartelijke groet van Martha en Teus -
17 Februari 2010 - 11:57
Ronald:
Mooi om te lezen dat het direct zo goed klikt! Ik kan me voorstellen dat het een heel spannende eerste ontmoeting was. Geniet ervan!
(Leuke foto's trouwens.) -
17 Februari 2010 - 19:46
Dirk En Anja:
Wat een schatjes zeg!!!! Dat dat onze nichtjes zijn! Sjonge... -
17 Februari 2010 - 20:25
Evelien En Ronald:
Hoi Eelco en Cobi,
Wat fijn dat alles ze goed gaat. Wat spannend zo'n eerste dag met die kleintjes. Ik moet zeggen dat ze wel erg goed gematched zijn. Het meisje met het donkere haar lijkt wel op Cobi.
Ik begrijp dat jullie daar nog enkele weken zijn. We zullen jullie zo nu en dan volgen. Veel plezier daar en geniet ervan.
Evelien Ronald en Chelly. -
17 Februari 2010 - 21:44
Tante Els:
Hallo Coby en Eelco en de beide lieve meisjes.
Wat fijn en erg leuk om jullie belevenissen te lezen.Meiden wat staan jullie mooi op de foto's
Ik wil jullie hartelijk groeten van Oom Piet en tante Els Sterkte de komende tijd. -
17 Februari 2010 - 22:15
Harold En Petra:
Lieve Eelco en Cobi,
Wat heerlijk om deze prachtige foto's te zien. Wat zijn jullie blij! Dat dit jullie dochters zijn en onze nichtjes. Wij vonden ook al dat Vivien wel op Cobi lijkt, maar Alexandra is echt een Hooglandertje, kijk dat mondje maar! Of verbeelden we ons dat maar? Want jullie schreven dat de meisjes ook op elkaar lijken. In ieder geval horen ze er al helemaal bij!
Harold en Petra -
18 Februari 2010 - 10:15
Johan En Joanne:
Lieve mensen,
Wat een rijkdom deze twee prachtige meiden!
Een waar Godsgeschenk.
We volgen jullie helemaal en kijken uit naar de volgende foto's van de meisjes ( en jullie stralende gezichten).
Hartelijke groet vanuit Nederland, Johan,Joanne en kids -
18 Februari 2010 - 11:44
Ger En Mary :
We zijn heel blij met jullie wat een rijkdom dit zo te mogen beleven mooie dochters!wat fijn dat ze zo goed reageren en dat het voor jullie een blij uitzien naar de volgende belevenis we bidden voor jullie om kracht.liefs van ons -
18 Februari 2010 - 12:14
Kees-Jan En Liesbeth:
Lieve Eelco en Cobi,
Heel bijzonder om jullie reisverslag te lezen en de eerste ontmoetingen. Leuk dat Kees-Jan vanuit Haiti ook mee kan lezen! De foto's zijn natuurlijk uitgebreid bewonderd, ze zijn geweldig leuk! We zijn heel blij met onze lieve nichtjes Alexandra en Vivien. Fijn dat de eerste ontmoetingen zo goed verlopen zijn! We wensen jullie nog een hele goede tijd met z'n viertjes toe en God's zegen!
Groetjes van ons allen,
Liesbeth. -
18 Februari 2010 - 13:10
Frans En Carolien:
Wat geweldig Mooi! We wensen jullie heel veel plezier en geluk daar met die mooie meiden! Groeten
Frans en carolien Nieuwelink -
19 Februari 2010 - 16:34
Tanja En Darvenson:
Lieve Eelco en Cobi,
Van harte gefeliciteerd met deze twee mooie dames!!! Ik kan me nog erg goed inleven in het gevoel dat jullie nu zullen hebben, HEERLIJK!!! Ga lekker genieten.
Groetjes van Tanja (VIA), die ook nog zo geniet van Darvenson -
27 Februari 2010 - 10:03
Lydia:
Hallo, hier nog even een late reactie van mij. Wat een leuke foto´s van de meiden. Alexandra lijkt echt op jou Cobi. Dezelfde mond en trekken. Hoe kan het toch, heel grappig om te zien. Groetjes Lydia